ALOHA

Aloha este un cuvant din cultura hawaiana si inseamna o esenta a fiintei: iubire, pace, compasiune si o intelegere reciproca a respectului. Aloha inseamna sa traiesti in armonie cu oamenii si sa te comporti cu cei din jurul tau cu simpatie, gratie si bunatate. Este considerat si un gest de salut sau de la revedere.

Aloha este un cuvant hawaiian care desemneaza un stil de viata numit adeseori calea Aloha. Dar sa vedem ce inseamna mai exact aceasta cale.

Cuvantul pozitiv aloha contine tot ceea ce este nevoie sa stim pentru a interactiona corect cu natura si omenirea. Aloha inseamna ca omul este parte din intreg iar intregul este parte din om. Cand cineva se afla in suferinta, este si suferinta ta/a mea. Cand cineva se bucura, este si bucuria ta/a mea. Este respectul fata de toata creatia divina si fata de sine. Este responsabilitatea de a evita sa ranim alte fiinte. Inseamna a folosi chibzuit resursele Pamantului.

Hawaiienii considera ca Pamantul, Marea, Oceanul si Cerul, sunt ale noastre sa le onoram si protejam.

Aloha inseamna a fi in armonie cu Sinele, cu Divinitatea si cu Omenirea. Ca trasaturi de caracter aloha aduce: sinceritate, rabdare, bunatate si blandete cu toate fiintele vii si smerenie.

Esenta cuvantului este „Dumnezeu este in noi. Traieste viata cu bucurie.”

De asemenea aloha inseamna si transformarea energiei intr-un produs – efortul de a obtine ceva. Manifestare si creare constienta, aducerea in realitate a obiectivelor. Concretizare in realitatea fizica.

Atitudinea Aloha, ne aduce intelepciunea vietii pe Pamant, in acord cu legile naturii.

Cuvantul aloha, este folosit si ca formula de salut, la venire si plecare.

Sinonime: iubire, pace, compasiune.