“Aprecierea” este un termen utilizat pentru a descrie sentimentul de recunoștință și de recunoaștere a valorii sau a meritorității cuiva sau a ceva.

Definiție: “Aprecierea” descrie sentimentul de recunoștință și de recunoaștere a valorii sau a meritorității cuiva sau a ceva.

Terminologie: “Aprecierea” poate fi utilizată și pentru a descrie practicile sau obiceiurile culturale și religioase care implică recunoașterea și cinstirea valorii sau a meritorității.

Sinonime: Exemple de cuvinte care pot fi considerate sinonime pentru “apreciere” includ “recunoștință”, “respect”, “admirație”, “mulțumire”, “înțelegere” sau “prețuire”.

Antonime: Un antonim al “aprecierii” ar fi “disprețul”, care descrie lipsa de respect sau de recunoaștere a valorii sau a meritorității cuiva sau a ceva. Alte antonime ar putea fi “ignoranța”, “nepăsarea”, “dezgustul”, “disprețuirea” sau “invidia”.

Aprecierea înseamna recunoașterea cu bucurie a calităților bune ale cuiva sau ceva; o înțelegere deplină a unei situații; recunoașterea calității, valorii, semnificației sau magnitudinii oamenilor și a lucrurilor; o judecată sau o opinie favorabilă.

Categorii: substantiv pozitiv, emoție pozitivă, sentiment pozitiv.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *