“Armonia” este un termen utilizat pentru a descrie starea de echilibru și concordanță între diferitele elemente sau părți ale unei întregi entități.

Definiție: “Armonia” descrie starea de echilibru și concordanță între diferitele elemente sau părți ale unei întregi entități.

Terminologie: “Armonia” poate fi utilizată și pentru a descrie o stare de liniște și pace interioară sau o relație pozitivă și echilibrată între diferitele persoane sau grupuri.

Sinonime: Exemple de cuvinte care pot fi considerate sinonime pentru “armonie” includ “concordanță”, “echilibru”, “coerență”, “consens”, “compatibilitate” sau “unitate”.

Antonime: Un antonim al “armoniei” ar fi “dezacord”, care descrie o stare de neînțelegere sau dezacord între diferitele elemente sau părți ale unei întregi entități. Alte antonime ar putea fi “conflict”, “discordie”, “înstrăinare” sau “tensiune”.

Armonia reprezintă o combinație ordonată sau plăcuta de elemente într-un întreg; întelegere, pace, unitate, cooperare, bunăvoința, echilibru.

Conform dicționarelor armonia este „potrivirea desăvârșită a elementelor unui întreg.”

Una din cele mai frumoase stări pe care le trăim este armonia. Acordul în acțiuni, opinii și emoții dintre noi și cei din jurul nostru conduce către pace sufletească.

In muzică, armonia este exprimată prin linia melodioasă a combinației de sunete ale diferitelor instrumente și voci. Astfel, se creeaza sunete agreabile, armonioase.

Iată câteva sinonime pentru armonie: concordanță, unitate, pace, prietenie, consonanță, conformitate, corespondență, consistență, simetrie, acord.

Antonime armonie: disonanţă, opoziție, conflict, ostilitate, dezacord, dispută, antagonism, disensiune, inconsecvență, incongruență, inadecvare.

Categorii: substantiv pozitiv, emoție pozitivă, sentiment pozitiv.

Traducere în alte limbi

Cuvantul armonie se traduce în limba engleză prin harmony și în limba spaniolă prin armonía.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *