Bucuria este un sentiment de plăcere și fericire pe care îl experimentăm într-un moment de satisfacție personală sau de împlinire a dorințelor noastre.

Definiție: Bucuria descrie un sentiment de plăcere și fericire pe care îl experimentăm într-un moment de satisfacție personală sau de împlinire a dorințelor noastre.

Terminologie: Bucuria este un termen utilizat în psihologie, filozofie, literatură și în multe alte domenii, pentru a descrie starea de spirit pozitivă și satisfacția cu sine sau cu mediul înconjurător.

Sinonime: Bucuria poate fi asociată cu cuvinte precum “fericire”, “plăcere”, “entuziasm”, “euforie”, “mulțumire” sau “extaz”.

Antonime: Opusul bucuriei poate fi reprezentat de sentimentele precum “tristețe”, “dezamăgire”, “îngrijorare”, “frustrare”, “depresie” sau “nefericire”.

Bucurie – sentiment de mulțumire, de satisfacție sufletească.

Sinonime pentru bucurie: plăcere, fericire, veselie, distracție, sărbătorire, râsete, zâmbete, desfătare, mângâiere, mulțumire, satisfacție.

Antonime pentru bucurie: amar, jale, necaz, chin, suferință, durere, tristețe, mâhnire, amărăciune, chin, suferință fizică și morală, întristare, disperare, lipsă de speranță, lipsă de mulțumire, insatisfacție, îndurerare, îngrijorare, neliniște, nemulțumire sufletească, mohorâre, posomorâre, supărare.

Citește despre bucurie pe Wikipedia.

Bucurie se traduce joy în limba engleză și alegría în limba spaniolă.

Pe scara conștiinței creată de David Hawkins, bucuria este situată la vibrația de 540. Nivelele la și deasupra 200 au Adevăr, Integritate și întrețin viața fiind încadrate în cadranul Putere, Energic și Creativ. A se observa că bucuria pe scara conștiinței se situează deasupra Iubirii și sub Pace.

Din cercetările mele pot sublinia faptul că este destul de greu să implementezi în viața ta Bucuria fără Recunoștință.

Întrebări de reflecție

 • Care este un singur lucru mic pe care l-aș putea face acum să simt mai multă Bucurie?
 • Oare există Bucurie fără practica bucuriei?
 • Ce înseamnă arta de a fi bucuros?
 • Bucuria vine spontan fără să avem control asupra ei sau bucuria este o consecință a faptelor noastre?
 • Cât de conștient poți planta bucurie în viața ta?
 • Poți planta bucurie în viața altor oameni?
 • Care este legătura dintre bucurie și recunoștință?
 • Oare contează dacă în loc de “Sunt trist” îmi spun “Nu prea sunt bucuros acum”?
 • Oare scurtez drumul către bucuria mea dacă în loc de “Sunt deprimat” îmi spun “Nu prea sunt bucuros deloc acum”?
 • Cât de des trebuie să simțim tristețe și cât de des trebuie să simțim bucurie ca să păstrăm echilibrul și sănătatea în viața noastră?
 • Dacă un om ar găsi greu drumul către Bucurie și ușor către Tristețe cum l-ar modela asta? Ce comportament ar avea? Ce inspirație ar fi pentru cei din jur?


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *