Eleganta reprezinta abilitatea de a ne prezenta intr-un mod placut, armonios, distins, atat prin limbaj cat si prin atitudine si imbracaminte.

Imi vine in minte un moment care m-a impresionat in mod deosebit. Intr-o vacanta, ma plimbam prin centrul Iasi-ului. Era seara si bulevardul Stefan cel Mare, era luminat placut si plin de oameni. Am inceput sa ii privesc si atunci am vazut cupluri in varsta care mergeau la brat, zambeau si uneori vorbeau in soapta.

M-am oprit si priveam pur si simplu la aceste femei frumoase, deosebit de cochete si radioase. Parea ca am calatorit cumva in timp, in perioada interbelica, atunci cand femeile si barbatii ieseau la plimbare imbracati Elegant, afisand o atitudine demna, pozitiva. In acel moment, mi-am dorit ca peste ani, cand timpul imi va incarunti parul, sa fiu ca aceste doamne minunate.

Sa ma plimb purtand palarioara, posetuta pe brat, sa radiez bucurie si armonie. Sa inspir o tanara care se va opri in loc sa priveasca, uimita, fascinata.

Cuvantul pozitiv eleganta inseamna: facut cu gust, frumos; care se distinge prin armonia si bunul gust al imbracamintii; care se deosebeste prin armonia formei, prin imbinarea placuta a elementelor, printr-o sobrietate plina de gust; plin de tact; nobil, gratios, distins în forma, miscari sau vorba: casa eleganta, stil elegant.

Sinonime: aranjat, cochet, dichisit, ferches, ingrijit, gratios, distins, sic, luxos, somptuos, mladios, suplu, nobil, maiestuos, rafinat.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *