“Gezelligheid” este un cuvânt din limba neerlandeză, care nu poate fi tradus în mod direct în limba română, dar se referă la o stare de confort și plăcere asociată cu un sentiment de căldură, intimitate și camaraderie.

Definiție: “Gezelligheid” descrie o stare de confort și plăcere asociată cu un sentiment de căldură, intimitate și camaraderie.

Terminologie: “Gezelligheid” este un cuvânt specific culturii și limbii neerlandeze, care este adesea asociat cu valorile de comunitate, prietenie și bunătate.

Sinonime: “Gezelligheid” poate fi asociat cu cuvinte precum “confortabil”, “primitiv”, “comunitar”, “plăcut”, “calduros” sau “prietenește”.

Antonime: Nu există un antonim precis pentru “gezelligheid”, deoarece este un cuvânt care descrie o stare pozitivă și nu are o opusă negativă precisă. Cu toate acestea, cuvinte care ar putea fi considerate antonime pentru “gezelligheid” ar fi “neplăcut”, “dezagreabil”, “distant”, “rezervat” sau “nebun”.

Gezelligheid înseamnă căldura de a fi alături de cei dragi, recuperarea unui prieten vechi sau doar comunitatea generală care le oferă oamenilor un sentiment cald. Gezelligheid este un cuvânt intraductibil din Olanda.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *