Intuitia inseamna capacitatea de a intelege ceva imediat, fara a fi nevoie de rationamente constiente; un lucru pe care il cunoasteti sau il considerati ma degraba din sentimentul instinctiv, decat din rationamentul constient; instinct, al 6-lea simt, divinatie, clarviziune.

“Intuiția” este capacitatea de a înțelege sau de a cunoaște ceva fără a avea nevoie de raționament sau de dovezi evidente. Este adesea descrisă ca o senzație sau o înțelegere subiectivă care nu poate fi explicată în mod logic. Intuiția poate fi folosită pentru a lua decizii rapide sau pentru a simți lucruri care nu sunt evidente din informațiile disponibile. Iată sinonime și antonime pentru “intuiție”:

Sinonime pentru “intuiție”:

  1. Presimțire: O senzație sau o anticipare a unui eveniment viitor.
  2. Înțelegere instinctivă: Cunoașterea sau înțelegerea care apare fără a necesita raționament sau gândire logică.
  3. Percepție intuitivă: Abilitatea de a percepe sau de a simți lucruri în mod spontan și subiectiv.
  4. Sensibilitate: Capacitatea de a percepe sau de a simți subtilități sau nuanțe într-o situație sau în comunicare.

Antonime pentru “intuiție”:

  1. Raționalitate: Gândirea logică și bazată pe dovezi pentru a ajunge la o concluzie sau a lua o decizie.
  2. Analiză: Procesul de examinare și evaluare a informațiilor pentru a ajunge la o concluzie sau pentru a rezolva o problemă.
  3. Scepticism: Atitudinea de a pune la îndoială sau de a cere dovezi solide înainte de a accepta o afirmație sau o idee.
  4. Cautare de dovezi: Abordarea care implică căutarea de informații concrete sau de probe înainte de a accepta o convingere sau o concluzie.

Intuiția este adesea considerată ca un mod de înțelegere subiectiv și non-logic, care poate fi folosită pentru a lua decizii rapide sau pentru a simți lucruri care pot fi greu de explicat. Cu toate acestea, este important să se echilibreze intuiția cu gândirea rațională și cu analiza, mai ales în situații critice sau în procesul de luare a deciziilor importante.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *