“Kintsukuroi” este un cuvânt din limba japoneză care descrie arta de a repara ceramica sau porțelanul spart cu un lac special amestecat cu praf de aur sau argint, în loc să aruncăm obiectul spart. Această practică transformă obiectul reparator într-o piesă unică de artă, cu o frumusețe nouă, care sărbătorește imperfecțiunile și cicatricile care îi definesc istoria și personalitatea.

Definiție: “Kintsukuroi” descrie arta de a repara ceramica sau porțelanul spart cu un lac special amestecat cu praf de aur sau argint, în loc să aruncăm obiectul spart, transformând astfel obiectul reparator într-o piesă unică de artă.

Terminologie: “Kintsukuroi” este un cuvânt specific culturii și limbii japoneze, care este adesea asociat cu valorile de durabilitate, curaj și îngăduință.

Sinonime: “Kintsukuroi” poate fi asociat cu cuvinte precum “reparație”, “reînnoire”, “transformare”, “restaurare”, “reinventare” sau “reciclare”.

Antonime: Nu există un antonim precis pentru “kintsukuroi”, deoarece este un cuvânt care descrie o practică pozitivă și nu are o opusă negativă precisă. Cu toate acestea, cuvinte care ar putea fi considerate antonime pentru “kintsukuroi” ar fi “aruncare”, “abandonare”, “dezintegrare” sau “descompunere”.

Kintsukuroi înseamnă „a repara cu aur”; arta de a repara ceramică cu lac de aur sau argint și a întelege că piesa este mai frumoasă pentru că a fost spartă; artă cunoscută și ca kintsugi.

Categorii: cuvânt japonez intraductibil.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *