“Yūgen” este un cuvânt din limba japoneză care se referă la o stare de conștientizare profundă și de înțelegere a misterelor universului, a frumuseții și a profunzimii vieții.

Definiție: “Yūgen” descrie o stare de conștientizare profundă și de înțelegere a misterelor universului, a frumuseții și a profunzimii vieții.

Terminologie: “Yūgen” este un cuvânt specific culturii și limbii japoneze, care este adesea asociat cu filozofiile estice și cu conceptele de spiritualitate.

Sinonime: “Yūgen” poate fi asociat cu cuvinte precum “mister”, “profunditate”, “esențial”, “elevare”, “transcendental” sau “înțelepciune”.

Antonime: Nu există un antonim precis pentru “yūgen”, deoarece este un cuvânt care descrie o stare pozitivă și nu are o opusă negativă precisă. Cu toate acestea, cuvinte care ar putea fi considerate antonime pentru “yūgen” ar fi “ignoranța”, “trivialitate”, “simplu”, “obișnuit” sau “superficial”.

Yūgen înseamnă harul profund și subtilitatea; grația profundă; un sentiment profund și misterios al frumuseții universului și al tristei frumuseți a suferinței umane.

Categorii: cuvânt japonez intraductibil.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *